ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

   


Yλικά

1 ποτήρι καλαμποκέλαιο και λίγο ακόμη

1 ποτήρι ζάχαρη

1 φλυτζ. καφέ γάλα

1 αβγό χτυπημένο

1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα

3 βανίλιες

λίγο αλάτι

750 γρ. αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ


Eκτέλεση:
Βάζουμε σε λεκάνη το λάδι, τη ζάχαρη, το αβγό, το αλάτι και τις βανίλιες και τα κτυπάμε λίγη ώρα με το μίξερ




Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μείγμα

Μετά ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν αρκετά

Στο τέλος τα ζυμώνουμε απαλά με τα χέρια. Η ζύμη να γίνει μαλακή και να ξεκολλάει από τα δάχτυλα

Τα πλάθουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου

Τα τοποθετούμε σε ταψί που δεν το έχουμε βουτυρώσει

Τα αλείφουμε με λίγο αβγό χτυπημένο με λίγο νεράκι και τα ψήνουμε στους 200 C για 35 - 40 λεπτά περίπου


ΠΡΟΣΟΧΗ: Πλένουμε τα χέρια μας αφού ζυμώσουμε τη ζύμη και πριν τα πλάσουμε. Τα πλάθουμε σχετικά γρήγορα γιατί η ζύμη σφίγγει.

Καλή επιτυχία