Συμβουλές για μαλακές μπριζόλες

 
Για να γίνουν οι μπριζόλες μαλακές, θα πρέπει να είναι χοντροκομμένες, να τις σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, αφού κάψει προηγουμένως, στην αρχή χωρίς λάδι και κατόπιν με λάδι.

Όταν ψηθούν, τις αλατίζουμε

. Όχι πιο μπροστά, γιατί θα σκληραίνουν.

Άλλος τρόπος για να γίνουν μαλακές, είναι να τις μαρινάρουμε όλη νύχτα.



Και εδώ πάλι ισχύουν όλα όσα αναφέραμε προηγουμένως.

Πάρτε ακτινίδια, κόψτε τα λεπτές φέτες και απλώστε τις πάνω στο κρέας.
 Αφήστε τις για λίγη ώρα. Δεν θα πιστεύετε πόσο μαλακό γίνεται το κρέας.

 Ο λόγος είναι απλός.

 Το ακτινίδιο περιέχει ένα ένζυμο, το οποίο διασπά τις πρωτείνες του κρέατος και γι΄αυτό μαλακώνει. Ακόμα πιο απλά, λιώστε ακτινίδιο και περάστε τον πολτό πάνω από το κρέας, ή περάστε το κομμένο ακτινίδιο πάνω από το κρέας.