Γεμιστά με Κιμά κι Αυγολέμονο.


       


Υλικά (για 4-5 άτομα):


Για τα γεμιστά:

12 λαχανικά όπως ντομάτες (να είναι λίγο ώριμες), κολοκυθάκια και μελιτζάνες (όχι πολύ μεγάλα) και πιπεριές,
το εσωτερικό από 3 ντομάτες πολτοποιημένο,
1-2 πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια,
λίγη ζάχαρη (για τις ντομάτες),
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο (για το ψήσιμο),
αλατοπίπερο.

Για την γέμιση:


500 γρ. κιμάς,
1 φλ. του καφέ ρύζι (τύπου καρολίνα ή γλασέ),
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια,
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό,
3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο,
1 κ.σ. ξερό δυόσμο (ή 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο),
1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο (για την γέμιση),
αλατοπίπερο.

Για το αυγολέμονο:


2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου),
χυμός από 1 λεμόνι,
αλατοπίπερο