Μοσχιοί (μικρά χταποδάκια) με κριθαράκι στη γάστρα.


     

 Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε τους μοσχιούς με το ξύδι. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Σε μια άλλη κατσαρόλα αφού κάψει σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κριθαράκι. Προσθέτουμε και τους μοσχιούς και βράζουμε συνολικά για 15 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ταψί προσθέτουμε το κριθαράκι και ψήνουμε ακόμα για 15 λεπτά.


 Υλικά

  • 4 μέτριοι μοσχιοί κ/ψ ή φρέσκιοι καθαρισμένοι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 250 γρ. κριθαράκι
  • 200 γρ. πασάτα
  • 20 γρ. πελτέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 ml. λευκό κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • Λίγο ξύδι
  • Κανέλα
  • Αλάτι, πιπέρι 

Tip – Σαρακοστή

Για τους χορτοφάγους και όσους νηστεύουν, να συνδυάζουν τα όσπρια με δημητριακά, ρύζι, ψωμί ολικής αλέσεως, καλαμπόκι και ξηρούς καρπούς.