
Τι χρειάζεσαι:
1 πακέτο λαζάνια
400 γραμμάρια φέτα μαλακή βόνιτσας
400 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
250 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
2 κουτιά έτοιμη σάλτσα ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
800 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο Ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο, μισό ματσάκι άνηθο, μισό μαϊντανό
λίγο Ελαιόλαδο
Πως το Φτιάχνεις:
Σε μια κατσαρόλα μεγάλη σοτάρω το ξερό κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτω και το σκόρδο και σοτάρω για 2 λεπτά ακόμα. Βάζω το σπανάκι όλο μαζί ή σε δόσεις και το μαραίνω… ρίχνω λίγο αλάτι για να το βοηθήσω. Δεν θέλω να βγάλω όλα τα υγρά γιατί καλό είναι να είναι ζουμερό το σπανάκι και να το χρησιμοποιήσω το ζουμί για να μαλακώσουν τα λαζάνια ακόμα πιο πολύ.
Στο τέλος ρίχνω τα κρεμμυδάκια και τα αρωματικά και τα φέρνω και αυτά μια βόλτα για να αρωματιστεί καλά το σπανάκι..
Αφαιρώ και κρατώ σε ένα μπολ.
Ανάβω το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Στο πυρέξ που θα φτιάξω το φαγητό βάζω κάτω λίγο λάδι και το απλώνω με ένα πινέλο.
Ρίχνω και 2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα και καλύπτω τον πάτο του πυρέξ.
Πάνω βάζω την πρώτη στρώση από λαζάνια.
Πάνω από αυτά βάζω το 1/3 από τα χορταρικά μου.
πάνω από αυτό στρώνω το 1/4 από τη σάλτσα μου.
και το 1/4 από τα τυριά μου
Κάνω άλλες 2 στρώσεις με τα υλικά αυτά (Λαζάνια, χορταρικά, σάλτσα, τυριά)..
Τελειώνω με μια στρώση με λαζάνια, την υπόλοιπη σάλτσα και τα τυριά.
Ψήνω για 30 λεπτά μέχρι που από το πλάι του πυρέξ να φαίνεται ότι βράζει καλά το φαγητό μου, το τυρί να λιώσει και να μοσχομυρίσει το σπίτι όλο…
Μικρά μυστικά:
Mην αφήσετε την πάνω στρώση από λαζάνια χωρίς να βάλετε σάλτσα και τυριά από πάνω.. Δεν θα ψηθεί έτσι και θα είναι σκληρό.