Τρώγονται κατευθείαν απ’το τηγάνι!
Υλικά
κιμάς - ½ κιλό, μοσχαρίσιος
μαϊντανός - 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
ψωμί - 1 φέτα
κρεμμύδι - 1, ξερό ψιλοκομμένο
αυγά - 2
αλεύρι - για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο -
ξύδι - λίγο
αλάτι -
αλάτι -
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με τα αυγά, το ψωμί, το οποίο έχουμε μουσκέψει και στύψει πολύ καλά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και λάδι. Για να γίνουν νόστιμοι, πρέπει να παιδευτούμε να τους ζυμώσουμε, όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά. Αν θέλουμε κατά τη διάρκεια του ζυμώματος, πλένουμε τα χέρια μας που και που για να πάρει υγρασία το μείγμα.
Τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε μπόλικο λάδι.
Με το που βάλουμε τον κεφτέ, το λάδι πρέπει να καίει και μόλις πάρει κρούστα το χαμηλώνουμε στο ένα για να σιγοψηθούν. Όποτε χρειάζεται τους γυρίζουμε.
Καλή όρεξη!