Σταφιδόπιτα νηστίσιμη:

   


υλικά


1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ζάχαρη(μάυρη κατά προτίμηση)
2 σφηνάκια κονιάκ ή άλλο λικέρ
1 φακελάκι baking pοwder
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 ποτήρι χυμός πορτοκάλι
1 ποτήρι σταφίδες μαύρες και ξανθές
1/2 ποτήρι καρύδια
1κ.σ κανέλα
1κ.γ.γαρύφαλλο
3 ποτήρια αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
σουσάμι για πασπάλισμα
εκτέλεση


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 και στρώνετε λαδόκολα διπλή(κάθετα και οριζόντια) σε ένα κλασσικό ορθογώνιο ταψάκι.


Ετοιμάζετε το μίγμα χτυπώντας με σύρμα λάδι και ζάχαρη, κατόπιν προσθέτετε και τα άλλα υγρά, μετά τα μπαχαρικά και το baking και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύετε απαλά να γίνει ένας κάπως ρευστός χυλός και απλώνετε στο ταψί και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Ψήνετε για 45 λεπτά περίπου.