Τι χρειάζεσαι:
500 γραμμάρια κιμά από κόντρα ή σπαλομπριζόλα λίγο γάλα και 2 φέτες του τόστ ψωμί χωρίς κόρα
2 σκελίδες σκόρδο, λίγο κύμινο,
αλατοπίπερο, μαϊντανό
50 γραμμάρια παρμεζάνα
1 Αυγό αλεύρι για το αλεύρωμα και λάδι για τηγάνισμα
Υλικά για μακαρόνια 500 γραμμάρια πέννες 250 γραμμάρια παρμεζάνα μπρόκολο Αλάτι Πιπέρι
Υλικά για μπεσαμέλ
1 λίτρο Γάλα 100 γραμμάρια
Βούτυρο 100 γραμμάρια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι
Πιπέρι
Πως το Φτιάχνεις:
Φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια με όλα τα υλικά και τηγανίζουμε. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Ζεσταίνουμε τα υγρά στα μικροκύματα ή σε κατσαρόλα αλλά δεν τα βράζουμε.
Λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε. Σιγά σιγά ρίχνουμε το υγρό και ανακατεύουμε. Στην αρχή θα γίνει μια μάζα αλλά σιγά σιγά θα γίνει η σάλτσα... Ανακατεύουμε τα 2/3 της μπεσαμέλ, τα τυριά, τα κεφτεδάκια και τις πέννες και το 1/3 το ρίχνουμε από πάνω σε ένα πυρέξ και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Μικρά μυστικά: Μιας και τα κεφτεδάκια είναι μικρά θέλουν λίγη ώρα τηγάνισμα.... -