το εκμέκ κανταΐφι

  


Υπάρχουν άνθρωποι που τρελαίνονται με γλυκά κρεμώδη και αυτοί που τους αρέσουν τα σιροπιαστά. 

Αν αυτούς τους δύο τους συνδυάσουμε έχουμε το εκμέκ κανταΐφι, ένα γλυκό για όλα τα γούστα.

ΥΛΙΚΑ
500 γρ κανταΐφι
200 γρ βούτυρο (λιωμένο)

Για την κρέμα
650 ml γάλα (δυόμιση ποτήρια του νερού)
150 γρ ζάχαρη (μισή κούπα +4 κ.σ)
60 γρ βούτυρο (3 κ.σ)
2 αυγά
1 βανίλια
112 γρ σιμιγδάλι (μισή κούπα +2 κ.σ)

Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό

Για το γαρνίρισμα
250 ml κρέμα γάλακτος
2-3 κ.σ άχνη ζάχαρη
φιστίκια αιγίνης ανάλατα ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεμπερδεύουμε το κανταΐφι και το στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι
Το περιχύνουμε με το βούτυρο


Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει 40-45 λεπτά
Φτιάχνουμε το σιρόπι αφήνοντας το να βράσει για 5 λεπτά αφού πάρει βράση
Αφήνουμε να κρυώσει και σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι και το αφήνουμε να το ρουφήξει
Για την κρέμα βράζουμε το γάλα με την ζάχαρη και το βούτυρο,ρίχνουμε το σιμιγδάλι και την βανίλια ,ανακατεύουμε και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κανταΐφι ομοιόμορφα

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη και γαρνίρουμε το κανταΐφι