κείκ με κρέμα

  


Aυτό το κέικ διαφέρει από τα άλλα γιατί στο εσωτερικό του κρύβει μια πλούσια κρέμα. Μην περιμένετε να σφίξει το μίγμα εντελώς. Θα είναι υγρό και ζουμερό! Με τη βοήθεια της μαρέγκας θα γίνει αφράτο και θα κρατήσει την υγρασία του. Τολμήστε το! Θα εκπλαγείτε!

Χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια + ξύσμα από το 1
1/3 φλιτζ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σφηνάκι κονιάκ
3 μεγάλα αβγά, χωριστά οι κρόκοι από το ασπράδι
1 φλιτζάνι γάλα
100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη, αλλά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλιές χυμό από λεμόνι
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι και το αλάτι σ’ ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τους κρόκους με το γάλα και το βούτυρο.



Προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό του πορτοκαλιού και του λεμονιού, το κονιάκ και στην συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού.


Ανακατεύουμε πολύ καλά για να γίνουν ένα.
Χτυπάμε σ’ ένα άλλο μπολ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέτουμε το 1/4 στο μίγμα και στη συνέχεια το υπόλοιπο ανακατεύοντας απαλά.
Αδειάζουμε το μίγμα στο βουτυρωμένο σκεύος και το βάζουμε σ’ ένα ταψί με ζεστό νερό.
Τα τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
Σερβίρουμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Διάρκεια: 30 λεπτά
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια