Το πιο αγαπημένο φαγητό του γιου μου και του άντρα μου.
Τα γιουβαρλάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους, και ειδικά αν τα φτιάξουμε με μια πηχτή σάλτσα αυγολέμονο, με φρέσκα, χωριάτικα αυγά.
Εξίσου νόστιμα γίνονται καικοκκινιστά.
Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε!
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο
Υλικά
• 500 γρ. κιμάς ανάμεικτος, μοσχάρι - χοιρινό
• 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
• 1 αυγό
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτ. σούπας γάλα
• ¼ φλυτζ. τσαγιού ρύζι καρολίνα ή γλασσέ
• 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
• 2 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το βράσιμο
• 4½ φλυτζ. τσαγιού ζωμό κρέατος, ή νερό
• ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ, ή αλεύρι
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ¼ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Για το αυγολέμονο
• 2 αυγά
• 2 λεμόνια (το χυμό τους)
• ⅔ - 1 φλυτζ. τσαγιού ζωμό απ᾿ το φαγητό μας
• 1 πρέζα αλάτι ψιλό