Μεθυσμένο σιροπιαστό κέικ

 

Υλικά συνταγής
για το κέικ
4 φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
3κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζ. ελαιόλαδο και λίγο για το άλειμμα του ταψιού
½ φλιτζ. ζάχαρη
½ φλιτζ. μπράντι
½ φλιτζ. λευκό γλυκό κρασί
1 φλιτζ. καρυδόψιχα τριμμένη
1 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
για το σιρόπι
3 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό
½ λεμόνι (ο χυμός του)


Διαδικασία συνταγής


Χτυπάμε σε λεκάνη το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
 Προσθέτουμε το μπράντι, το λευκό κρασί, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.


Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν σιγά-σιγά, κρατάμε όμως στην άκρη μια κουταλιά της σούπας αλεύρι. Η ζύμη μας πρέπει να γίνει μέτρια.
Αλείφουμε ένα ταψί Νο30 με λάδι και πασπαλίζουμε με το αλεύρι που κρατήσαμε. Στρώνουμε τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και σιροπιάζουμε το κρύο κέικ σιγά-σιγά. Πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα και αφήνουμε να ρουφήξει το σιρόπι.
Στο σερβίρισμα μπορούμε να πασπαλίσουμε με κανέλα το γλυκό.