Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης


  



Υλικά για 15 περίπου κεφτέδες


½ κιλό ντομάτες μέτριες (3-4), ή ακόμα καλύτερα, ντοματάκια Σαντορίνης
1 μέτριο κρεμμύδι (ή και περισσότερο)
φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο (εγώ έβαλα 1 κ. σ. ξηρό, γιατί δεν είχα φρέσκο)
αλατοπίπερο
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (χρησιμοποίησα περίπου 10 κουταλιές)


Εκτέλεση


Πλένουμε τις ντομάτες και τις ξεσποριάζουμε. Τις δικές μου τις ξεφλούδισα επίσης. Αν έχετε Σαντορίνης, δεν χρειάζεται να τις ξεσποριάσετε, γιατί δεν έχουν πολλά σπόρια. Στις άλλες, είναι απαραίτητο, για να μην μείνουν πολλά ζουμιά.
Τρίβουμε σε τρίφτη τοις ντομάτες ή τους κάνουμε ένα γρήγορο πέρασμα από το μπλέντερ, ώστε να ψιλοκοπούν, αλλά όχι να πολτοποιηθούν. 
  

Τρίβουμε το κρεμμύδι στο μπλέντερ ή στον τρίφτη και το προσθέτουμε στις ντομάτες.
Προσθέτουμε το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε αλεύρι στο μίγμα, τόσο, ώστε να έχουμε ένα πηχτό χηλό και η κουταλιά που θα βάζουμε στο τηγάνι να μην διαλύεται. Εγώ έβαλα περίπου δέκα γεμάτες κουταλιές αλεύρι, αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο ζουμερό είναι το μίγμα. Αν θέλετε να δείτε αν χρειάζεται άλλο αλεύρι, τηγανίστε σε καυτό λάδι μία κουταλιά από το μίγμα. Αν απλώνει ή δεν μπορείτε να το γυρίσετε από την άλλη πλευρά, θέλει κι άλλο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια