χταποδάκι στιφάδο.



Νοστιμότατο πιάτο από χταποδάκι στιφάδο.
  

Υλικά


1 ολόκληρο χταπόδι, 1 κιλό περίπου
1 κιλο κρεμμυδάκια στιφάδου
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 ποτηράκι ξύδι
1 ποτήρι κρασί
500 γρ ωριμες ντομάτες (ή ντοματοπελτέ)
3-4 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. Τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 δαφνόφυλλα
1 κλαράκι κανέλα


Οδηγίες


Καθαρίζουμε και πλένουμε το χταπόδι. Το κόβουμε σε κομμάτια και το βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσει.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι. Ξεφλουδίζουμε και περνάμε στον τρίφτη τις ντομάτες.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και μαραίνουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε και το χταπόδι και σβήνουμε με το ξύδι και και το κρασί.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις ντομάτες (ή τον πελτέ), αλάτι, πιπέρι, τα δαφνόφυλλα και την κανέλα.
Σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα του.
Όταν βράσει και μελώσει αφαιρούμε τη δάφνη και τη κανέλα και σερβίρουμε.