Νόστιμο και θρεπτικό, το παραδοσιακό ρυζόγαλο είναι το τέλειο σπιτικό γλύκισμα. Η συνταγή του, εύκολή και γρήγορη.
Υλικά:
• 1lt γάλα φρέσκο
• 2 ποτήρια του κρασιού ρύζι γλασσέ
• 4 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
• 6 – 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• νερό
• κανέλα
• 1lt γάλα φρέσκο
• 2 ποτήρια του κρασιού ρύζι γλασσέ
• 4 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
• 6 – 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• νερό
• κανέλα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ρύζι να βράσει πολύ καλά μαζί με 4 ποτήρια νερό, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γάλα με το άνθος να λιώσει καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να μην σβολιάσει, έως ότου πήξει.
(Αν μας βγει πού νερουλό προσθέτουμε λίγο άνθος , αν μας βγει πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο γάλα).
Μοιράζουμε με την κουτάλα το ρυζόγαλο σε μπολάκια, ρίχνουμε κανέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε το ρύζι να βράσει πολύ καλά μαζί με 4 ποτήρια νερό, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γάλα με το άνθος να λιώσει καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ρύζι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να μην σβολιάσει, έως ότου πήξει.
(Αν μας βγει πού νερουλό προσθέτουμε λίγο άνθος , αν μας βγει πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο γάλα).
Μοιράζουμε με την κουτάλα το ρυζόγαλο σε μπολάκια, ρίχνουμε κανέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
0 Σχόλια