Μελιτζάνες παπουτσάκια νηστίσιμα

   

Περιγραφή

Είναι η κλσσική ελληνική συνταγή με τη μόνη διαφορά ότι ο κιμάς είναι σόγιας , για να μπορείτε να απολαμβάνετε αυτό το θεσπέσιο φαγάκι ακόμη και της μέρες της νηστείας.


Τι χρειαζόμαστε:

1 νεροπότηρο κιμά σόγιας (το βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετς στον πάγγο με τα βιολογικά προιόντα)
3 νεροπότηρα νερό (για τον κιμά σόγιας)
15 μελιτζάνες
1 ποτήρι ντομάτα τριμμένη
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου
μαιντανό
ρίγανη
αλάτι- πιπέρι
λάδι
15 φέτες νηστήσιμο κασέρι (όσες και οι μελιτζάνες)


Πώς το κάνουμε:


Βράζουμε για 10 λεπτά τη σόγια στο νερό και αφήνουμε να κρυώσει και να στραγγίσει σε ένα τρυπητό σκεύος.



Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και προσθέτουμε τη σόγια και τη ντομάτα.
Αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά και προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Σβήνουμε κι αφήνουμε να κρυώσει.
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες απο τα κοτσάνια και τη φλούδα σε σταυρό. Τις πλένουμε και τις σκουπίζουμε.
Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι να μαλακώσουν λίγο.
Τις αραδιάζουμε σε ταψί και τις αλατοπιπερώνουμε απο μέσα κι από έξω.
Τις γεμίζουμε με κιμά με ενα κουτάλι κι απο πάνω από κάθε μελιτζάνα, τοποθετούμε μια φέτα κασέρι.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου, να ροδίσει το κασέρι.