Καλοκαιρινό τουρλού με φέτα

Καλοκαιρινό τουρλού με φέτα

Υλικά


  • 2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε μεγάλα καρέ
  • 2 κρεμμύδια ξερα κομμένα σε μεγάλα καρέ
  • 1 πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. φέτα κομμένη σε καρέ ή χοντρά τρίμματα

Εκτέλεση


Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρέ. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασoτέ κατσαρόλα και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι για 2΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για να λαδωθούν για 2΄-3΄. Τέλος προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για 20΄ (χωρίς προσθήκη νερού). Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα τρίμματα ή τα καρέ φέτας. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά. Σκεπάζουμε 5΄ την κατσαρόλα και σερβίρουμε το τουρλού με τραγανό φρέσκο ψωμί. Τρώγεται και κρύο σαν σαλάτα.
Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά