Χοιρινό με πρασοσέλινο



Το πράσο πιάνει πρώτη θέση στα χειμωνιάτικα  πιάτα.
 Εδώ «παντρεύεται» με χοιρινό και σέλινο και δίνει μια ξεχωριστή γεύση στο φαγητό όταν στο τέλος του βρασίματος αγκαλιάζεται από πλούσιο αβγολέμονο.

Υλικά για 6 άτομα:
4 πράσα μέτρια, καθαρισμένα, πλυμένα και κομμένα στα 6 εκ.

½ κιλό σέλινο καθαρισμένο, με τα κλωνάρια του κομμένα στα 6 εκ.

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

χυμό 1-2 λεμονιών

2 αβγά

αλάτι, πιπέρι

αλεύρι για το πασπάλισμα

Προετοιμάζουμε πρώτα το κρέας έχει 2 εκδοχές απλά να το βράσης στην χύτρα (ευκολία) κ η δεύτερη εκδοχή να το σοτάρεις σε αντιπολιτικό τηγάνι χωρίς λάδι γιατί το χοιρινό έχει λιπάκια αφού το θωρακίσουμε απ όλες τις πλευρές σβήνουμε με ένα κρασοπότηρο λευκό κρασί αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας μας καπακώνουμε και κατεβάζουμε θερμοκρασία να σιγοβράζει για μισή ώρα !!!

 Ταυτόχρονα καθαρίζουμε και  κόβουμε τα πράσα και τα ξεπλένουμε σε ένα σουρωτήρι ρίχνουμε επάνω μπόλικο βραστό νερό όπως είναι στο σουρωτήρι με αυτό τον τρόπο φεύγει η( αψάδα) τους και το φαγητό μας γίνεται ποιο Ελαφρύ !!! 

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο ένα κρεμμύδι κ ένα καρότο σε φέτες ρίχνουμε τα πράσα συνεχίζοντας για λίγο το σοτάρισμα ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει το φαγητό μας αλατοπιπερώνουμε κ προσθέτουμε το κρέας χαμηλώνουμε θερμοκρασία κ σιγοβράζουμε το φαγητό μας 10 λεπτά πριν το κατεβάσουμε ρίχνουμε κ το σέλινο κ αφού είναι έτοιμο το φαγητό μας ετοιμάζω το αβγολέμονο κ το ρίχνουμε χωρίς να βάλουμε κουτάλα ανακατεύουμε κυκλικά κουνώντας την κατσαρόλα μας !!! 

Συνοδεύετε με φέτα και ψωμάκι !!!


Καλή σας όρεξη!!!