Πως μπορεί κανείς να περιγράψει τον αυθεντικό πολίτικο παστουρμά, τελείως άλλη γεύση, με έντονα μπαχαρικά και "μεστή" γεύση.
Μου τον έφεραν απευθείας από Κωνσταντινούπολη.
Και τι καλύτερο να φτιάξω? μια τέλεια πίτα με 3 τυριά και παστουρμά.
Δυστυχώς δε μπορώ να σας μεταφέρω τη γεύση του και τα αρώματά του!!!! Θα σας πω όμως τη συνταγή για να τη φτιάξετε και εσείς και να την απολαύσετε!!!!
Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας(2 φύλλα)
400 γρ παστουρμά πολίτικο
300 γρ κασέρι τριμμένο
300 γρ. gouda τριμμένη
200 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
Λίγη κέτσαπ
Βιτάμ λιωμένο για άλλειμα
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη σφολιάτα, παίρνουμε το ένα φύλλο το βάζουμε στον πάγκο μας. Αλείφουμε με βιτάμ και απλώνουμε λίγη κέτσαπ. Ρίχνουμε τις μισές ποσότητες από κασέρι, κεφαλοτύρι, παστουρμά σε κομμάτια, και gouda.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας(2 φύλλα)
400 γρ παστουρμά πολίτικο
300 γρ κασέρι τριμμένο
300 γρ. gouda τριμμένη
200 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
Λίγη κέτσαπ
Βιτάμ λιωμένο για άλλειμα
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τη σφολιάτα, παίρνουμε το ένα φύλλο το βάζουμε στον πάγκο μας. Αλείφουμε με βιτάμ και απλώνουμε λίγη κέτσαπ. Ρίχνουμε τις μισές ποσότητες από κασέρι, κεφαλοτύρι, παστουρμά σε κομμάτια, και gouda.
Διπλώνουμε το φύλλο και φτιάχνουμε κόθρο γύρω γύρω. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Τρυπάμε με ένα πηρούνι όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
Αλείφουμε με βιτάμ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για μισή ώρα, και μετά στους 200 για ένα τέταρτο ακόμα μέχρι να πάρει η σφολιάτα μας ωραίο χρώμα. Αφήνουμε να σταθεί λίγο και κόβουμε την πίτα μας.
Καλή σας απόλαυση!!
Θέλετε κι άλλες ιδέες για τις συνταγές και τα τραπέζια σας; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook, γιατί κάθε μέρα κάτι νέο έχουμε για σας
Θέλετε κι άλλες ιδέες για τις συνταγές και τα τραπέζια σας; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook, γιατί κάθε μέρα κάτι νέο έχουμε για σας
0 Σχόλια