Για τη συνταγή
4 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σουπ. σπόρους κύμινο
2 φλιτζάνια μπύρα ξανθιά
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
αλάτι, πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
10 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 1 – 2 λεπτά. Προσθέτετε τις μπριζόλες, τους σπόρους του κύμινου και τη δάφνη. Τα ανακατεύετε και τα αλατοπιπερώνετε.
2. Σβήνετε με την μπύρα και το πορτοκάλι και μετά από 1 λεπτό, κλείνετε το τηγάνι με το καπάκι. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να σιγομαγειρευτεί το φαγητό για 15 λεπτά.
3. Προσθέτετε τα δαμάσκηνα και συνεχίζετε το βράσιμο με κλειστό καπάκι για ακόμα 10 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
TIP
Μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια, ψιλοκομμένο πράσο ή σέλινο. Αυτό το φαγητό είναι δεκτικό σε πολλά υλικά και μπαχαρικά.