Τι άλλο να ζητήσει κανείς όταν θέλει φουλ δόση σοκολάτας. Σοκολατόπιτα εύκολη, και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
Για το σιρόπι
400 γρ νερό
500 γρ ζάχαρη
40 γρ κακάο σκόνη
Βράζουμε για 1 λεπτό και όταν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε 80 γρ κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να λιώσει. Αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι μέχρι να φτιάξουμε το κέικ.
Για το κέικ
200γρ λιωμένο βούτυρο αγελάδος
300 γρ ζάχαρη
3 αυγά
220 γρ χυμό πορτοκάλι
90 γρ κακάο σε σκόνη
3 βανίλιες
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
150 γρ νερό
2 κουτ.γ μπέικιν
2 κουτ.γ σόδα
1 κουτ.γ αλάτι
450 γρ αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
Για το γλάσο
200 γρ κουβερτούρα
130 γρ γάλα ζεστό
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μπωλ βάζουμε το βούτυρο λιωμένο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.
Προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό, το κακάο, τις βανίλιες, το ξύσμα, το νερό, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τέλος το αλεύρι σε δύο δόσεις κοσκινισμένο. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε ταψί 40×27 και πασπαλίζουμε με κακάο σκόνη παντού. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στις αντιστάσεις.
Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το τρυπάμε παντού με καλαμάκι ξύλινο. Ρίχνουμε το σιρόπι με κουτάλα να πάει παντού και να σιροπιαστεί καλά το γλυκό μας. Κρύο σιρόπι, ζεστό κέικ.
Σπάμε τη σοκολάτα σε μπωλ και ρίχνουμε το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο γλυκό. Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να πήξει. Κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα και αν θέλουμε γαρνίρουμε με σαντιγύ.
Καλή επιτυχία & καλή απόλαυση!!!!
Υλικά
Για το σιρόπι
400 γρ νερό
500 γρ ζάχαρη
40 γρ κακάο σκόνη
Βράζουμε για 1 λεπτό και όταν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε 80 γρ κουβερτούρα. Ανακατεύουμε να λιώσει. Αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι μέχρι να φτιάξουμε το κέικ.
Για το κέικ
200γρ λιωμένο βούτυρο αγελάδος
300 γρ ζάχαρη
3 αυγά
220 γρ χυμό πορτοκάλι
90 γρ κακάο σε σκόνη
3 βανίλιες
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
150 γρ νερό
2 κουτ.γ μπέικιν
2 κουτ.γ σόδα
1 κουτ.γ αλάτι
450 γρ αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
Για το γλάσο
200 γρ κουβερτούρα
130 γρ γάλα ζεστό
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μπωλ βάζουμε το βούτυρο λιωμένο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.
Προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό, το κακάο, τις βανίλιες, το ξύσμα, το νερό, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τέλος το αλεύρι σε δύο δόσεις κοσκινισμένο. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε ταψί 40×27 και πασπαλίζουμε με κακάο σκόνη παντού. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στις αντιστάσεις.
Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το τρυπάμε παντού με καλαμάκι ξύλινο. Ρίχνουμε το σιρόπι με κουτάλα να πάει παντού και να σιροπιαστεί καλά το γλυκό μας. Κρύο σιρόπι, ζεστό κέικ.
Σπάμε τη σοκολάτα σε μπωλ και ρίχνουμε το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα και ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο γλυκό. Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να πήξει. Κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα και αν θέλουμε γαρνίρουμε με σαντιγύ.
Καλή επιτυχία & καλή απόλαυση!!!!