Μελένια Λαδοκούλουρα



 Τα έφτιαξα για πρώτη φορά, δική μου συνταγή αλλά με εξέπληξαν ευχάριστα. Δεν περίμενα να γίνουν τόσο μυρωδάτα και απίστευτα γευστικά. Χωρίς ζάχαρη μόνο με λίγη ποσότητα μελιού, έγιναν τέλεια!!!!

Υλικά
1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
1/2 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/2 φλυτζάνι μέλι
1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ σόδα
1/2 κ.γ κανέλα & 1/2 κ.γ γαρύφαλο
5 φλυτζάνια περίπου αλεύρι γ.ο.χ
σουσάμι

Εκτέλεση
Χτυπάμε με σύρμα το λάδι, το χυμό με τη σόδα διαλυμένη μέσα, το ξύσμα, το μέλι και το κονιάκ.
Ρίχνουμε μπέικιν πάουντερ, κανέλα, γαρύφαλο και στο τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε να γίνει μια εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε ότι σχήμα θέλουμε ή κόβουμε με κουπάτ. Πασπαλίζουμε με σουσάμι αν θέλουμε.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά αέρα.
Καλή επιτυχία!!!!