Μοσχαράκι κοκκινιστό με μανιτάρια και καρότα



Το πετυχημένο φαγητό, όπως το κοκκινιστό μοσχαράκι θέλει αργό μαγείρεμα, αγάπη, και μεράκι

Υλικά

– 1000 γρ. σπάλα μοσχαρίσια
– 250 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση
– 150 γρ. καρότα baby ή ροδέλες
– 3 ντομμάτες ψιλοκομμένες
– 400 γρ. ντομάτες κονκασέ
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 1 κύβο ζωμό μανιταριού
– 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστό πιπέρι
– 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
– 1 κουταλιά της σούπα θυμάρι
– 300ml νερό
– 20ml ελαιόλαδο
– 20 γρ. βούτυρο
– Φρεσκοτριμμενο πιπέρι
– Αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια

Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθεί το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το μοσχαράκι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να καραμελώσουν.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, τις ντομάτες, τον τοματοχυμό, το θυμάρι, τον κύβο το καπνιστό πιπέρι και αλάτι.
Τέλος χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το νερό και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου, ελέγχοντας τα υγρά του φαγητού.

Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση και τα καρότα, αν είναι baby τα αφήνουμε ολόκληρα αλλιώς τα κόβουμε σε ροδέλες, τα σωτάρουμε με το βούτυρο για μερικά λεπτά και τα προσθέτουμε στο κοκκινιστό.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20 λεπτά και σερβίρουμε με πουρέ, νιόκι, ζυμαρικά ή ρύζι.

Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ποικιλία από μανιτάρια
– Αν θέλουμε μπορούμε να σβήσουμε μετά το σωτάρισμα με λίγο κονιάκ
 Το ειδα εδω 
Θέλετε κι άλλες ιδέες για τις συνταγές και τα τραπέζια σας; Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook, γιατί κάθε μέρα κάτι νέο έχουμε για σας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια