Ένα φαγητό υπέροχο, "μαμαδίστικο" που θα το ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια!!
Υλικά (για 1 ρολό)
Για το ρολό
800 γρ κιμά(μισό μοσχαρίσιο & μισό χοιρινό)
3 αυγά
4 φέτες ψωμιού(προηγούμενης μέρας) χωρίς κόρα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/4 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι & 1 ντομάτα τριμμένα(προεραιτικά)
Πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
Για τη σάλτσα ντομάτας
1/2 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη
1 κουτ.σ,πελτέ
1/2 φλιτζάνι νερό
αλάτι, πιπέρι, 2 φύλλα δάφνης
1 κουτ.γ ζάχαρη
1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
4 βραστά αυγά
6 φέτες τυρί κασέρι
Εκτέλεση
Καταρχήν έχουμε βράσει τα αυγά και τα έχουμε αφήσει να κρυώσουν. Σε τηγάνι βαθύ βάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου να πήξει λίγο.
Σε λεκάνη βάζουμε τον κιμά, τα αυγά, τις φέτες ψωμιού βρεγμένες και θρυμματισμένες, το λάδι, την τριμμένη φρυγανιά, το κρεμμύδι και την ντομάτα(εγώ δε βάζω γιατί δεν μας αρέσει). Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα να ενωθούν όλα τα υλικά. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο μας και βάζουμε το μίγμα του κιμά, το απλώνουμε με τα χέρια μας σε μεγάλο τετραγωνο κομμάτι. Στη μέση βάζουμε το τυρί σε τριάδα διπλή(δηλαδή το ένα τυρί πάνω στο άλλο και στη σειρά 3). Πάνω στο τυρί βάζουμε τα βραστά αυγά. Με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού "τραβάμε" τον κιμά πάνω από τα αυγά και από τις δύο πλευρές και κλείνουμε καλά το ρολλό. Σε ταψί ρίχνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας και τοποθετούμε το ρολλό στο ταψί. Κόβουμε πατάτες και τις βάζουμε γύρω γύρω. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη σάλτσα πάνω τους. Σκεπάζουμε με βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου.
Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1/2 ώρα ακόμα να κάνει ωραία "κρούστα" το φαγητό μας.
Το αφήνουμε να κρυώσει για να μπορούν οι φέτες να βγούν χωρίς να διαλύονται.
Καλή σας απόλαυση!!