Υλικά
1 κιλό χοιρινό λαιμό χωρίς κόκαλο
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα πράσα σε ροδέλες
1/2 κιλό σέλινο χωρίς κοτσάνια
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο σκόρδο
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 λεμόνια το ξύσμα
4 λεμόνια τον χυμό
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και τα αλευρωνουμε. Ρίχνουμε στη χύτρα 3 κουταλιές απο το λάδι και τσιγαριζουμε το κρέας να θωρακιστεί.
1 κιλό χοιρινό λαιμό χωρίς κόκαλο
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλα πράσα σε ροδέλες
1/2 κιλό σέλινο χωρίς κοτσάνια
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο σκόρδο
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 λεμόνια το ξύσμα
4 λεμόνια τον χυμό
2 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και τα αλευρωνουμε. Ρίχνουμε στη χύτρα 3 κουταλιές απο το λάδι και τσιγαριζουμε το κρέας να θωρακιστεί.
Το αφαιρούμε
Προσθέτουμε τις υπόλοιπες κουταλιές λάδι και τσιγαριζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα πράσα και βάζουμε και το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Και στη συνέχεια ρίχνουμε το σέλινο και το αφήνουμε να μαραθεί. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψουμε τα υλικά μας και κλείνουμε τη χύτρα. Βάζουμε στο τέρμα το μάτι και στη 2η σκάλα. Μολις αρχίζει να βγάζει ατμό χαμηλώνουμε στη μέση το μάτι και μετράμε 20 λεπτά. Κλείνουμε το ματι και αφήνουμε τη χύτρα πανω μέχρι να πέσει η βαλβίδα.
Ετοιμάζουμε εντωμεταξύ το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά με το λεμόνι και το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγουμε τη χύτρα και παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγο λιγο ζουμί και το ρίχνουμε στο αυγολέμονο χτυπώντας καλά. Βάζουμε αρκετό ζουμί και μετα προσθέτουμε το αυγολέμονο στο φαγητό μας.
Προσθέτουμε τις υπόλοιπες κουταλιές λάδι και τσιγαριζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα πράσα και βάζουμε και το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Και στη συνέχεια ρίχνουμε το σέλινο και το αφήνουμε να μαραθεί. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψουμε τα υλικά μας και κλείνουμε τη χύτρα. Βάζουμε στο τέρμα το μάτι και στη 2η σκάλα. Μολις αρχίζει να βγάζει ατμό χαμηλώνουμε στη μέση το μάτι και μετράμε 20 λεπτά. Κλείνουμε το ματι και αφήνουμε τη χύτρα πανω μέχρι να πέσει η βαλβίδα.
Ετοιμάζουμε εντωμεταξύ το αυγολέμονο χτυπώντας τα αυγά με το λεμόνι και το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι.
Ανοίγουμε τη χύτρα και παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγο λιγο ζουμί και το ρίχνουμε στο αυγολέμονο χτυπώντας καλά. Βάζουμε αρκετό ζουμί και μετα προσθέτουμε το αυγολέμονο στο φαγητό μας.
Προσθέτουμε και τον άνηθο και βράζουμε λιγάκι μέχρι να δέσει η σάλτσα. Συνοδευουμε το φαγητό με μια μερίδα φέτα που του ταιριάζει τέλεια.
Καλή σας απόλαυση!