Υλικά
1/2 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 Αυγά
1/2 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει
μια πρέζα αλάτι
Για το ταψί
4 κουτ.σ βούτυρο λιωμένο
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
2 κουτ.γ κανέλα σκόνη
3-4 μήλα όποια ποικιλία σας αρέσει
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βιτάμ με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα το αλάτι και τέλος το αλεύρι.
Καθαρίζουμε τα μήλα. Τα 3 μήλα τα κόβουμε σε φέτες και το ένα σε κυβάκια. Σε στρογγυλό ταψί ρίχνουμε τις 4 κουτ.σ βούτυρο και το βουτυρώνουμε παντού(και στα τοιχώματα). Πασπαλίζουμε με τη μισή ζάχαρη και τη μισή κανέλα. Στρώνουμε τις φέτες του μήλου τη μία δίπλα στην άλλη. Προσέχουμε να καλυφθούν όλα τα κενά. Ρίχνουμε πάνω στα μήλα την υπόλοιπη ζάχαρη και την κανέλα. Τα κυβάκια μήλου τα αλευρώνουμε καλά και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα του κέικ και ανακατεύουμε με κουτάλι. Από πάνω ρίχνουμε το μίγμα του κέικ και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Όταν τη βγάλουμε την αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και μετά την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα ή σε ένα μεγαλύτερο στρογγυλό ταψάκι που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Σημείωση: Μην την αφήσετε περισσότερο να κρυώσει γιατί λόγο της καραμέλας που δημιουργείται με τη ζάχαρη στον πάτο του ταψιού δεν θα μπορέσετε να την αναποδογυρίσετε.